Ova torta ima sve: kranči koricu od napolitanki, predivan čokoladni fil, pečenu čoko-lešnik koricu i sloj ganaš krema od mlečne čokolade kao završnicu. Bogato, čokoladno, ma savršenstvo jedno. Vremenski je malčice zahtvenija ali se itekako isplati, stvorena je svaku specijalnu priliku.
Korica od napolitanki:
- 200g mlevenih napolitanki sa lešnikom
- 70g istopljenog putera
Biskvit:
- 3 jaja
- 3 kašike vrele vode
- 100g šećera
- 100g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 20g kakao praha
- 50g mlevenih lešnika (još bolje pečenih)
Čokoladni fil:
- 500g maskarpone sira
- 250g krema sa lešnik komadićima
Mlečni ganaš krem:
- 150g mlečne čokolade
- 300ml slatke pavlake
Priprema:
1. Prvo napravite ganaš krem, njemu treba najviše vremena da se stegne. Za njega ugrejte slatku pavlaku sa čokoladom, čim se čokolada istopi i sjedini sa slatkom pavlakom, odložite činiju u frižider dok se ganaš ne stegne u potpunosti.
2. Zatim pravite biskvit, jaja i vrelu vodu mutiti mikserom oko minut, onda dodavati šećer i mutiti još malo.
3. U drugoj činiji pomešati sve ostale sastojke i postepeno dodavati u smesu. Čim se sve sjedini, smesu sipati u kalup obložen pek papirom prečnika 24cm i peći 25 min. na 180 stepeni.
4. Nakon pečenja ostaviti biskvit da se ohladi u potpunosti pa ga onda prerezati horizontalno na 2 jednaka dela.
5. Sada pomešati sastojke za koricu od napolitanki i rasporediti je na tacni ili stalku gde će se torta servirati u obruču prečnika 24cm.
6. Za čokoladni fil mikserom umutiti maskarpone i krem.
7. Zatim ide slaganje, na koricu od napolitanki rasporediti pola čokoladnog fila, staviti polovinu biskvita, drugi deo fila i drugi biskvit.
8. Na kraju mikserom umutiti prethodno napravljeni ganaš, biće malo teže na početku, bitno je samo da se muti dok ne nastane krem.
9. Kremom premazati celu tortu, ukrasiti po želji i ostaviti da se dobro rashladi, najbolje preko noći.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem