Kremasta poslastica koja obara s nogu.

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 200 g šećera
  • 100 g kukuruznog skroba
  • 10 g vanilin šećera
  • 1 l mleka
  • 300 ml slatke pavlake
  • 100 g šećera u prahu
  • 50 g crne čokolade

Priprema:

Jaja, šećer skrob i vanilin šećer pomešajte sa malo mleka i umutite žicom. Ostatak mleka stavite da se greje i dodajte smesu od jaja. Kuvajte dok se ne zgusne, a zatim sklonite sa vatre i pokrijte providno folijom i ostavite da se ohladi. Kada se ohladi umutite mikserom.

Pavlaku umutite sa šećerom u prahu, pa sjedinite obe smese. Sipajte u tepsiju dimenzija 22x22 cm, poravnajte i narendajte čokoladu preko. Stavite u frižider pola sata.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs