Kremasta poslastica koja obara s nogu.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 200 g šećera
- 100 g kukuruznog skroba
- 10 g vanilin šećera
- 1 l mleka
- 300 ml slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu
- 50 g crne čokolade
Priprema:
Jaja, šećer skrob i vanilin šećer pomešajte sa malo mleka i umutite žicom. Ostatak mleka stavite da se greje i dodajte smesu od jaja. Kuvajte dok se ne zgusne, a zatim sklonite sa vatre i pokrijte providno folijom i ostavite da se ohladi. Kada se ohladi umutite mikserom.
Pavlaku umutite sa šećerom u prahu, pa sjedinite obe smese. Sipajte u tepsiju dimenzija 22x22 cm, poravnajte i narendajte čokoladu preko. Stavite u frižider pola sata.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem