Spoj napolitanki, ukusnog i kremastog fila i glazura od čokolade osvojiće vas na prvi zalogaj.

Sastojci:

  • 300 g napolitanki
  • 100 g čokolade
  • 100 ml slatke pavlake

Za fil:

  • 500 ml mleka
  • 1,5 kesica pudinga sa ukusom vanile
  • 250 g maskarpone sira
  • 50 g šećera
  • 10 g vanilin šećera
  • 300 ml slatke pavlake
  • 150 g pečenog lešnika
  • 70 g šećera

Za glazuru:

  • 100 ml slatke pavlake
  • 100 g tamne čokolade
  • kikiriki, lešnici

Priprema:

Otopite čokoladu i slatku pavlaku, a zatim 3 ivice napolitanke umočite u otopljenu čokoladu i ređajte u pleh dimenzija 30x23 cm koji ste obložili pek papirom.

KINDER BUENO KOLAČ BEZ PEČENJA: Ovako nešto niste probali do sad
Foto: Printscreen/YT napolitanke-umocene-u-cokoladu

Puding od vanile pomešate sa 50 g šećera, vanilin šećerom i 100 ml mleka. Ostatak mleka sipajte u šerpu, dodajte smesu sa pudingom i kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. Pokrijte i ostavite da se ohladi. U maskarpone sir postepeno dodajte ohlađeni puding i umutite. Zatim umutite slatku pavlaku i pomešajte sa smesom od maskarpone sira i pudinga.

Otopite šećer, pa dodajte lešnike. Kratko kuvajte zajedno, a zatim dobijenu smesu sipajte na pek papir i ostavite da se ohladi. Nakon toga izlomite, stavite u blender i usitnite. Dodajte u fil i lepo promešajte.

Fil sipajte preko napolitanki i ostavite da se ohladi u frižideru sat vremena. Preko sipajte čokoladnu glazuru koju ste dobili tako što ste otopili čokoladu i slatku pavlaku zajedno, pa pospite drobljenim kikirikijem, lešnikom...

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs