Spoj napolitanki, ukusnog i kremastog fila i glazura od čokolade osvojiće vas na prvi zalogaj.
Sastojci:
- 300 g napolitanki
- 100 g čokolade
- 100 ml slatke pavlake
Za fil:
- 500 ml mleka
- 1,5 kesica pudinga sa ukusom vanile
- 250 g maskarpone sira
- 50 g šećera
- 10 g vanilin šećera
- 300 ml slatke pavlake
- 150 g pečenog lešnika
- 70 g šećera
Za glazuru:
- 100 ml slatke pavlake
- 100 g tamne čokolade
- kikiriki, lešnici
Priprema:
Otopite čokoladu i slatku pavlaku, a zatim 3 ivice napolitanke umočite u otopljenu čokoladu i ređajte u pleh dimenzija 30x23 cm koji ste obložili pek papirom.
Puding od vanile pomešate sa 50 g šećera, vanilin šećerom i 100 ml mleka. Ostatak mleka sipajte u šerpu, dodajte smesu sa pudingom i kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. Pokrijte i ostavite da se ohladi. U maskarpone sir postepeno dodajte ohlađeni puding i umutite. Zatim umutite slatku pavlaku i pomešajte sa smesom od maskarpone sira i pudinga.
Otopite šećer, pa dodajte lešnike. Kratko kuvajte zajedno, a zatim dobijenu smesu sipajte na pek papir i ostavite da se ohladi. Nakon toga izlomite, stavite u blender i usitnite. Dodajte u fil i lepo promešajte.
Fil sipajte preko napolitanki i ostavite da se ohladi u frižideru sat vremena. Preko sipajte čokoladnu glazuru koju ste dobili tako što ste otopili čokoladu i slatku pavlaku zajedno, pa pospite drobljenim kikirikijem, lešnikom...
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem