1. Višnje oprati, očistiti od peteljki i koštica. Želatin pripremiti prema uputstvu. Limun dobro oprati i osušiti. Koru istrugati i sok iscediti. U činiji izmešati jogurt, sok i koru od limuna i šećer.
2. Pripremljeno voće sa rumom staviti u blender i ispasirati. Želatin pripremiti prema uputstvu i umešati u krem od jogurta. Čim krem počne da se steže, umešati ulupanu pavlaku.
3. Kremove od jogurta i višanja pustiti da se malo prohlade, pa ih naizmenično sipati u čaše i ostaviti najmanje 60 minuta u frižideru. Desert ukrasiti višnjom.
Krem od višanja
Spoj slatkog krema od jogurta i kiselkastog osvežavajućeg ukusa aromatičnih višanja.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus