Staviti mleko, vodu i šećer da se kuvaju. Kad postane lepljivo skinite sa vatre, ohladite i stavite u zamrzivač da se  stegne (ne baš sasvim da se smrze već toliko da može da se muti mikserom)


Sastojci:

1l mleka

300 ml vode

500 g šećera

500 g šlaga

1- 4 kesice vanilinog šećera (po vašem ukusu)

Za kornete:

Nekoliko listova oblandi

Smesu razbijte mikserom uz dodavanje neumućenog šlaga. biće vam potrebna velika posuda jer će smesa rasti. Tako umućeno vratite u zamrzivač na 2-3 sata pa izvadite. Mutite još malo i ostavite da se hladi u zamrzivaču.

Korneti

Jedan list oblande stavite između dve mokre krpe da omekšaju, pa ih presecite na pola uzduž i ondapopreko. Od kvadratića pravite kornete uvijajući ih kao fišek. Sušiti u čašama na suncu. 

Poslužite sladoled u osušenim kornetima.

Izvor: Kod bake u gostima