1. Prvo spremite grilijaš. Na tihoj vatri rastopite šećer kao svetli karamel, dodajte mlevene orahe i dobro promešajte. Izručite na nauljeni tanjir. Kad se ohladi sameljite ili usitnite u avanu.
2. Za svaku koru penasto umutite 4 belanceta, dodajte 4 kašike šećera, 4 žumanceta, 2 pune kašike brašna i 120 g mlevenog grilijaša. Ispecite tri takva patišpanja u dobro podmazanom plehu. Za fil kuvajte na pari jaja umućena sa šećerom i vanilin šećerom, na kraju dodajte čokoladu. Kad se ohladi, umešajte penasto umućen maslac.
3. Posebno pripremite još jedan grilijaš za posipanje po istom postupku, samo što treba da bude krupniji nego za fil. Filujte kore i svaku obilno posipajte krupnim grilijašem. Gornju koru samo nafilujte, kao i celu tortu sa strane. Sa strane nanesite i krupni grilijaš. Ostavite da se prohladi u frižideru, pa zatim nanesite završnu glazuru.
4. Maslac i čokoladu rastopite i malo prohladite. Kiselo mleko, šećer u prahu i vanilu dobro izmiksujte, dodajte rastopljenu čokoladu s maslacem i sve dobro sjedinite. Premažite tortu i ukrasite po želji.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus