1. Stavite 8 dcl mleka da provri sa 8 kašika šećera. Ostavite da se malo prohladi dok želatin ne nabubri.
2. Umutite želatin sa preostalim mlekom, ostavite koji minut da nabubri (8-10 min) i istresete u vruće mleko i šećer. Brzo mešajte da se želatin rastopi u mleku. Stavite fil da se stegne na gustinu pavlake, u frižider ili zamrzivac.
3. Kada se želatin stegao, umutite šlag sa hladnim mlekom. Šlag dodajte u želatin i mutite mikserom dok ne dobijete gust krem.
4. Ovaj fil podelite na tri dela, u jedan dodajte mleveni keks, u drugi umućen sladoled od šumskog voća (muti se sa 1 dcl hladnog mleka). U treći dodati umućen sladoled straćatela(isto sa 1 dcl mleka).
5. U kalup za tortu stavite papir za pečenje, izlijte deo sa mlevenim keksom, deo sa šumskim voćem, pa deo sa straćatelom.
6. Ostavite u frizider da se torta dobro stegne i sutradan je poslužite.
Izvor: serpica.net
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus