1. Stavite 8 dcl mleka da provri sa 8 kašika šećera. Ostavite da se malo prohladi dok želatin ne nabubri.


Sastojci:

1 litar mleka

10 kašika kristal šećera

3 kesice želatina(bezbojni) 30 g ukupno

500 g šlaga

6 dcl hladnog mleka za mućenje šlaga i sladoleda

200 g mlevenog keksa

1 kesica sladoleda u prahu - šumsko voće 

1 kesica sladoleda u prahu - straćatela

2. Umutite želatin sa preostalim mlekom, ostavite koji minut da nabubri (8-10 min) i istresete u vruće mleko i šećer. Brzo mešajte da se želatin rastopi u mleku. Stavite fil da se stegne na gustinu pavlake, u frižider ili zamrzivac.

3. Kada se želatin stegao, umutite šlag sa hladnim mlekom. Šlag dodajte u želatin i mutite mikserom dok ne dobijete gust krem.

4. Ovaj fil podelite na tri dela, u jedan dodajte mleveni keks, u drugi umućen sladoled od šumskog voća (muti se sa 1 dcl hladnog mleka). U treći dodati umućen sladoled straćatela(isto sa 1 dcl mleka).

5. U kalup za tortu stavite papir za pečenje, izlijte  deo sa mlevenim keksom, deo sa šumskim voćem, pa deo sa straćatelom.

6. Ostavite u frizider da se torta dobro stegne i sutradan je poslužite.

Izvor: serpica.net