Mahunarke su veoma bogate hraniljivim sastojcima, a u letnjim danima umesto omiljenog pasulja možete spremiti ukusan obrok od sočiva.

Potrebno je:

  • 1 glavica crnog luka
  • 150 g sočiva
  • 100 g slaninice
  • 1 konzerva paradajz pelata
  • žalfija
  • mleveni ruzmarin i korijander
Pročitajte i: Kako da pripremate mahunarke

Priprema: 

Sočivo biste trebali da potopite u vodu nekoliko sati pre kuvanja. Prospite tu vodu.

Iseckajte crni luk, staviti u šerpu, dodati iseckanu slaninicu i propržiti na malo ulja. Dodati listove sveže žalfije. Kad luk omekša dodati dobro isprano sočivo i propržiti još malo, a zatim naliti sa paradajz pelatom i vodom. Dodati preostale začine, ruzmarin, korijander. Kada sočivo provri smanjiti i ostaviti da lagano kuva oko 30 minuta. Kad je zrno mekano sočivo je gotovo.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: stvarukusa.rs