Mahunarke su veoma bogate hraniljivim sastojcima, a u letnjim danima umesto omiljenog pasulja možete spremiti ukusan obrok od sočiva.
Potrebno je:
- 1 glavica crnog luka
- 150 g sočiva
- 100 g slaninice
- 1 konzerva paradajz pelata
- žalfija
- mleveni ruzmarin i korijander
Priprema:
Sočivo biste trebali da potopite u vodu nekoliko sati pre kuvanja. Prospite tu vodu.
Iseckajte crni luk, staviti u šerpu, dodati iseckanu slaninicu i propržiti na malo ulja. Dodati listove sveže žalfije. Kad luk omekša dodati dobro isprano sočivo i propržiti još malo, a zatim naliti sa paradajz pelatom i vodom. Dodati preostale začine, ruzmarin, korijander. Kada sočivo provri smanjiti i ostaviti da lagano kuva oko 30 minuta. Kad je zrno mekano sočivo je gotovo.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom