Za 30 minuta imaćete gotovo jelo na vašem stolu, idealno preko radne nedelje ili ako vas iznenade gosti.
Sastojci za 4 osobe:
600 g pilećeg belog mesa bez kostiju
200 g svežih šampinjona
100 ml ulja
200 ml neutralne pavlake (pavlaka za kuvanje)
1 kašika vegete
malo soli i bibera
2 kašike parmezana
malo peršunovog lista
1/2 kašike brašna
100 ml vode
Priprema:
Belo meso iseći na kockice pa ga posuti vegetom. Zagrejati u dubljem tiganju ulje pa staviti belo meso i propržiti ga sa svih strana između 10 i 15 minuta.
Dok se meso prži iseckati šampinjone na listiće.
Kada je meso gotovo povaditi ga pa na ulju koje je preostalo propržiti i šampinjone koje posolite čim stavite da se proprže.
Kada su i šampinjoni gotovi, za nekih 5 minuta dodate meso, sipate pavlaku za kuvanje i vodu.
Zatim dodate malo bibera i peršunovog lista. Smanjite vatru na srednje.
Kada provri razmutite brašno u malo vode i dodajte u sos.
Promešate i ugasite šporet. Ostavite još malo na vrućoj ringli da krčka, pa na kraju kada se krčkanje smiri dodajte pamezan i opet promešajte.
Dok se sve to kuva sa strane obarite testeninu i poslužite uz jelo.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom