Za 30 minuta imaćete gotovo jelo na vašem stolu, idealno preko radne nedelje ili ako vas iznenade gosti.

Sastojci za 4 osobe:

600 g pilećeg belog mesa bez kostiju

200 g svežih šampinjona

100 ml ulja

200 ml neutralne pavlake (pavlaka za kuvanje)

1 kašika vegete

malo soli i bibera

2 kašike parmezana

malo peršunovog lista

1/2 kašike brašna

100 ml vode

Priprema:

Belo meso iseći na kockice pa ga posuti vegetom. Zagrejati u dubljem tiganju ulje pa staviti belo meso i propržiti ga sa svih strana između 10 i 15 minuta.

Dok se meso prži iseckati šampinjone na listiće.

Kada je meso gotovo povaditi ga pa na ulju koje je preostalo propržiti i šampinjone koje posolite čim stavite da se proprže.

Kada su i šampinjoni gotovi, za nekih 5 minuta dodate meso, sipate pavlaku za kuvanje i vodu.

Zatim dodate malo bibera i peršunovog lista. Smanjite vatru na srednje.

Kada provri razmutite brašno u malo vode i dodajte u sos.

Promešate i ugasite šporet. Ostavite još malo na vrućoj ringli da krčka, pa na kraju kada se krčkanje smiri dodajte pamezan i opet promešajte.

Dok se sve to kuva sa strane obarite testeninu i poslužite uz jelo.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu