Jota je jelo dosta popularno u Istri, a glavni sastojci su kupus, pasulj, slanina, krompir.
Sastojci:
300 g kiselog kupusa
200 g zrelog krompira
150 g pasulja
500 g suvih dimljenih rebara
100 g suve masne slanine
30 g belog luka
2 kom. lovorov list
10 g soli
2 g svežeg mlevenog bibera
Priprema:
Kiseli kupus, oprana svinjska rebra i pasulj kuvajte odvojeno u vodi. Kada pasulj i kupus napola omekšaju, ocedite ih i kuvajte i dalje zajedno sa suvim svinjskim rebrima. Dodati lovor, so i biber i pripremljeni pešt (sitno seckana slanina sa ignječenim belim lukom). Kada su pasulj i rebra skuvani, dodati oguljen i na kockice narezan krompir. Kuvati dalje dok se krompir ne skuva.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus