Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pečena pastrmka

Autor Stvarukusa
Autor Stvarukusa

Sveža pastrmka odlična je sa roštilja, ali uz dobar recept i iz rerne je još bolja!

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Očistiti i oprati pastrmku. Pripremiti marinadu na sledeći način: u činiji izmešati iseckanu žalfiju, peršun, beli luk, ulje, limunov sok, vino, so i biber. Dobro izmešati.

2. Premazati marinadom pastrmku (i spolja i iznutra), pa peći na 200 stepeni oko 20 minuta. Kako pastrmka ne bi bila suva, treba je često prelivati tečnošću koju je riba ispustila tokom pečenja.

3.  Servirati ukrašenu kolutovima limuna i zelenom salatom. Služiti uz krompir salatu ili barenu blitvu sa krompirom.


Sastojci:

4 pastrmke od po 300-400 gr
3 lista žalfije
peršun
2 čen belog luka
3/4 šolje suvog belog vina
1 1/2 limun
6 supene kašike ulja
so i biber

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti