1. Očistiti i oprati pastrmku. Pripremiti marinadu na sledeći način: u činiji izmešati iseckanu žalfiju, peršun, beli luk, ulje, limunov sok, vino, so i biber. Dobro izmešati.
2. Premazati marinadom pastrmku (i spolja i iznutra), pa peći na 200 stepeni oko 20 minuta. Kako pastrmka ne bi bila suva, treba je često prelivati tečnošću koju je riba ispustila tokom pečenja.
3. Servirati ukrašenu kolutovima limuna i zelenom salatom. Služiti uz krompir salatu ili barenu blitvu sa krompirom.
Pečena pastrmka
Sveža pastrmka odlična je sa roštilja, ali uz dobar recept i iz rerne je još bolja!
Još iz kategorije
Goveđa čorba sa povrćem
Pita sa zeljem za post na vodi
Štanglice od čokolade i kikirikija
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama