1. Iseckati sav crni i 1 čen belog  luka, pa propržiti na ulju. Očistiti i iseći povrće, pa dodati i takođe propržiti. Naliti vodom, umešati  kašiku paradajz pirea i mešavinu začina. Krčkati oko 15 minuta. 

2. Meso propržiti (3 minuta) sa  svake strane, na zagrejanom puteru. Posoliti, izvaditi iz tiganja, pobiberiti i držati na toplom mestu. 

3. Iseckati i propržiti na masnoći  od pripremanja mesa drugi čen belog luka. Naliti belim vinom, dodati instant sos i umešati 2 kašike paradajz pirea i neutralnu pavlaku.  Ukuvati sos na jakoj vatri, uz  mešanje.

4. Preliti paradajz vrelom vodom,  oljuštiti ga, očistiti od semenki i  iseckati na kockice. Peršun izmešati sa korom od limuna pa u tu  smesu uvaljati meso. Umešati paradajz  u povrće i kratko podgrejati.  Servirati povrće, uz meso i sos i ukrasiti začinskim biljem.

SAVET:
Kao prilog po želji prepeći baget  hleb i natrljati ga belim lukom.


Sastojci:

1 glavica luka
2 čena belog luka
1 kašika maslinovog ulja
500 g raznobojnih paprika
1 tikvica
1 mali plavi patlidžan
začin od suvog povrća
3 kašike paradajz pirea
1 kašičica mešavine origana,bosiljka i ruzmarina
4 jagnjeća kotleta
2 kašike putera
so, biber
100 ml belog vina
250 ml pripremljenog sosa od belog luka iz kesice
200 ml neutralne pavlake
2 paradajza
4 kašike seckanog peršuna
1 kašika rendane kore limuna