1. Iseckati sav crni i 1 čen belog luka, pa propržiti na ulju. Očistiti i iseći povrće, pa dodati i takođe propržiti. Naliti vodom, umešati kašiku paradajz pirea i mešavinu začina. Krčkati oko 15 minuta.
2. Meso propržiti (3 minuta) sa svake strane, na zagrejanom puteru. Posoliti, izvaditi iz tiganja, pobiberiti i držati na toplom mestu.
3. Iseckati i propržiti na masnoći od pripremanja mesa drugi čen belog luka. Naliti belim vinom, dodati instant sos i umešati 2 kašike paradajz pirea i neutralnu pavlaku. Ukuvati sos na jakoj vatri, uz mešanje.
4. Preliti paradajz vrelom vodom, oljuštiti ga, očistiti od semenki i iseckati na kockice. Peršun izmešati sa korom od limuna pa u tu smesu uvaljati meso. Umešati paradajz u povrće i kratko podgrejati. Servirati povrće, uz meso i sos i ukrasiti začinskim biljem.
SAVET:
Kao prilog po želji prepeći baget hleb i natrljati ga belim lukom.