1. U srednjoj posudi pomešajte losos, jaja, peršun, crni luk i prezle. Dodajte 2 kašike soka od limuna, ½ kašičice bosiljka i crveni biber. Od dobijene smese oblikujte šest pljeskavica.


Sastojci:

očišćen losos

2 jaja

¼ čaše seckanog svežeg peršuna

2 kašike sitno iseckanog crnog luka

¼ čaše prezli

2 kašike limunovog soka

½ kašičice sušenog bosiljka

1 kašika ulja

crveni biber

Za sos:

2 kašike majoneza

1 kašika soka od limuna

1 prstohvat sušenog bosiljka

2. Zagrejte ulje u velikom tiganju, na umerenoj vatri. Kada ulje bude bilo vruće, dodajte pljeskavice i pržite ih oko 4 minuta (na svakoj strani) dok lepo ne porumene.

3. U maloj posudi pomešajte majonez, kašiku limunovog soka i prstohvat bosiljka. Dobijenu smesu koristite kao sos za pljeskavice. U zavisnosti od ukusa, u hamburger možete dodati zelenu salatu ili neko drugo sezonsko povrće.