1. Oljuštiti špargle u donjoj trećini stabljike. Odseći drvenaste krajeve i kuvati u posoljenoj vodi 10 minuta. Ocediti i ostaviti na toplom mestu.
2. Posoliti lososa, pobiberiti i pržiti u ulju sa svake strane po 4 minuta.
3. Rastopiti puter, dodati bademe i propržiti ih. Oprati limun i izrendati koru. Iscediti sok, pa zajedno sa korom dodati
maslacu i bademima, posoliti i pobiberiti. Preliti time lososa i servirati uz špargle. Ukrasiti i služiti.
Losos u sosu od limuna
Špargle ovo jelo čine posebnim. Njihov lagani ukus odlično ide uz ribe poput lososa.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus