1. Opran i osušen krompir peći pola sata u zagrejanoj rerni. Probodti viljuškom i vedeti da li je gotov. Kada se ohladi odseći gornji sloj po dužini. Izdubiti krompire i dobijenu masu izgnječiti, pa pomašati sa umućenim margarinom i pavlakom. Posoliti, začiniti muškatnim oraščićem, dodati sneg od belanaca, beli luk, peršun i žumanca.
2. Slaninu sitno iseckati, propržit je i dodati prethodno pripremljenoj masi.
3. Napuniti krompir, posuti naribanim kačkavljem i vratiti u zagrejanu rernu dok se sir ne istopi.
Punjeni krompir
Uz ovako spremljen krompir dovoljna je samo sveža salata...
Još iz kategorije
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom