1. Povrće iseći na kolutove (ne previše tanke).
2. Sipati ulje u wok i dobro ga ugrejati. Staviti crni i beli luk da se prži nekoliko minuta dok ne postane staklast. Istresti ga u vatrostalnu ciniju i rasporediti po dnu.
3. Propržiti kratko ostalo povrće i na kraju prženja ga posuti biberom i krupnom morskom solju.
4. U vatrostalnoj činiji slagati povrće naizmenično (kolut tikvice, pa patlidžana, zatim paradajza, pa paprike...) dok se ne potroši sve. Posuti majčinom dušicom.
5. Zagrejati rernu na 160 stepeni i u nju staviti posudu sa povrćem pokrivenu aluminijumskom folijom. Nakon 35 do 45 minuta izvaditi i posuti svežim peršunom.
6. Pažljivo vadite povrće u tanjir kako bi ostalo lepo složeno.
ZANIMLJIVOST: Po ovom specijalitetu nazvan je i jedan crtani film.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus