1. Povrće iseći na kolutove (ne previše tanke). 

2. Sipati ulje u wok i dobro ga ugrejati. Staviti crni i beli luk da se prži nekoliko minuta dok ne postane staklast. Istresti ga u vatrostalnu ciniju i rasporediti po dnu.

3. Propržiti kratko ostalo povrće i na kraju prženja ga posuti  biberom i krupnom morskom solju.

4. U vatrostalnoj činiji slagati povrće naizmenično (kolut tikvice, pa patlidžana, zatim paradajza, pa paprike...) dok se ne potroši sve.  Posuti majčinom dušicom.

5. Zagrejati rernu na 160 stepeni i u nju staviti posudu sa povrćem pokrivenu aluminijumskom folijom. Nakon 35 do 45 minuta izvaditi i posuti svežim peršunom.


Sastojci:

2 velika luka
2 čena belog luka
1 crvena paprika
1 zelena paprika
1 veća tikvica
1 srednji plavi patlidžan
3 paradajza
1 kašika majčine dušice
peršun
morska so, biber

6. Pažljivo vadite povrće u tanjir kako bi ostalo lepo složeno.

ZANIMLJIVOST: Po ovom specijalitetu nazvan je i jedan crtani film.