1. Oprati i izrendati koru pomorandže, iscediti i sok. Dopuniti sok vodom do količine od 600 ml. Zagrejati puter i kratko propržiti pirinač. Zaliti mešavinom soka i vode i dodati koru pomorandže. Kuvati oko 15 minuta.
2. Iseci ribu na komade i preliti je sokom od limuna. Iseckati povrce na tanke tracice.
3. Zagrejati bujon, začiniti filete i kuvati ih u bujonu koji blago struji oko 5 minuta. Izvaditi filete, a u bujon umešati pavlaku i kurkumu, pa ukuvati. Prokuvati paradajz u tome oko 2 minuta, izvaditi ga i pomešati sa pirinčem a sos začiniti senfom, medom, solju i biberom. Vratiti ribu i podgrejati je u sosu oko 2 minuta. Servirati uz pirinač.
Riba u umaku od senfa
Uobičajenu kombinaciju ribe i povrća sos od senfa i kurkume učiniće potpuno drugačijom.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus