1. Luk i očišćeni feferon isecite na tanke kolutove, a beli luk na listiće. Jagnjetinu operite i prosušite i isecite na kocke.

2. Deo po deo mesa propržite na vrućem ulju, posolite ga i pobiberite, izvadite. Na masnoći od mesa pržite luk, beli luk i feferon, vratite meso, dolijte bujon, poklopite i kuvajte na laganoj vatri 35 minuta.

3. Očistite boraniju, dodajte mesu i kuvajte još 15 minuta. Kuvan beli pasulj na kraju kratko zagrejte u gulašu. Limun operite vrućom vodom pa tankim nožem ili ljuštilicom oljuštite koricu tako da dobijete tračice. Gulaš po potrebi još začinite solju i biberom, pospite tračicama limunove korice i poslužite.


Sastojci:

2 glavice luka
ljuta papričica
2 čena belog luka
600 g jagnjećeg buta
3 kašike ulja
1 l bujona
400 g boranije
2 šolje kuvanog belog pasulja
1 limun
so i biber