Leblebije su vrlo zdrava namirnica koja je bogata belančevinama. U sto grama ove mahunarke nalazi se nešto više od 360 kalorija i čak 19 posto proteina. Ne čudi stoga što je omiljena među osobama koje jedu isključivu hranu biljnog porekla, ali i među onima koji da vole eksperimentišu s ukusima poput Rijane.
Pogledajte i Izgledajte šik i dok kuvate: Kako da ovog leta nosite PAŽ frizuru (FOTO)
Slavna pevačica se ne odriče ničega u svojoj ishrani, a top formu zadržava redovnim vežbanjem. Štaviše, svakoga dana provodi barem sat vremena s ličnim trenerom u teretani.
S obzirom da svoju ishranu temelji na belančevinama i zdravim masnoćama, obožava da jede salatu na bazi leblebija. S čitateljima Esquirea podelila je i svoj omiljeni recept za salatu koja je hranjiva, jeftina i brzo se priprema.
Sastojci za jednu osobu:
100 grama kuvanih leblebija
½ manjeg krastavca
½ svežeg paradajza
2 kriške luka
so i biber po želji
1 kašika maslinovog ulja
listići bosiljka za ukras
Priprema:
1. Potopite leblebije u vodu veče pre kuvanja, pa ga termički obradite na uobičajeni način. Za recept možete da iskoristite i kuvane leblebije iz konzerve.
2. Pomešajte leblebije s naseckanim komadićima luka, svežeg krastavca i paradajza.
3. Sve zajedno dobro promešajte, posolite, pobiberite i polijte sa malo maslinovog ulja.
Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: zadovoljna
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus