Potrebno je:
pola kilograma mešanog mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 kašičica vegete
1 kašičica aleve paprike
malo soli
malo bibera
3 obarena jaja
Prilog: mladi krompir
Priprema:
1. Napraviti smesu od mlevenog mesa. Crni luk izblendirati sa belim lukom sa malo vode, pa dodati u mleveno meso, dodati so, biber, alevu papirku i vegetu po ukusu. Sve dobro umesiti.
2. Obariti 3 jaja. Oljuštiiti ih.
3. Od melevenog mesa napraviti veknu... Sličnu vekni hleba. Staviti je u pleh za pečenje. U njoj napraviti udubljenje i rastanjiti ivice.
4. Poređati barena jaja u sredinu vekne i onda prekolopiti meso preko jaja.
Pokvastiti ruke i lepo oblikovati rolat tako da se dobro sjedini da se ne bi tokom pečenja otvorio.
5.U zagrejanu rernu staviti rolat da se peče oko 50 minuta.
Kao odlićan prilog uz ovaj mesni rolat idu mladi kormpiri koje možete peći zajedno sa rolatom.
Rolat i krompir prekriti folijom dok ne bude skoro gotovo. Deset minuta pre kraj prečenja otkriti foliju i ostaviti da se zapeče.
Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus