Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Korak po korak: Idealan nedeljni ručak - rolat od mlevenog mesa sa jajima

Dolaze vam gosti, a nemate ideju šta biste mogli da napravite za ručak? Ovaj rolat je jelo koje se brzo pravi, a dopašće se sigurno svakom ko je ljubitelj dobrog zalogaja. Evo kako se priprema.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Potrebno je: 

pola kilograma mešanog mlevenog mesa

1 glavica crnog luka

2 čena belog luka

1 kašičica vegete

1 kašičica aleve paprike

malo soli

malo bibera

3 obarena jaja

Prilog: mladi krompir

Priprema: 

1. Napraviti smesu od mlevenog mesa. Crni luk izblendirati sa belim lukom sa malo vode, pa dodati u mleveno meso, dodati so, biber, alevu papirku i vegetu po ukusu. Sve dobro umesiti. 

attachment-mleveno_meso
Izvor: Profimedia/Shutterstock

2. Obariti 3 jaja. Oljuštiiti ih.

3. Od melevenog mesa napraviti veknu... Sličnu vekni hleba. Staviti je u pleh za pečenje. U njoj napraviti udubljenje i rastanjiti ivice. 

4. Poređati barena jaja u sredinu vekne i onda prekolopiti meso preko jaja. 

attachment-rolat_jaja
Izvor: Profimedia/Shutterstock

Pokvastiti ruke i lepo oblikovati rolat tako da se dobro sjedini da se ne bi tokom pečenja otvorio.

5.U zagrejanu rernu staviti rolat da se peče oko 50 minuta. 

attachment-ziv_rolat
Izvor: Profimedia/Shutterstock

Kao odlićan prilog uz ovaj mesni rolat idu mladi kormpiri koje možete peći zajedno sa rolatom. 

Rolat i krompir prekriti folijom dok ne bude skoro gotovo. Deset minuta pre kraj prečenja otkriti foliju i ostaviti da se zapeče.

attachment-rolat
Izvor: Profimedia/Shutterstock

Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: stvarukusa.rs

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti