Cvetove, listove i čitave grančice takozvanih slatkih trava  možete iskoristiti za dekorisanje poslastica. Pošto bi u svežem stanju brzo uveli, pribegnite triku kristalizovanja. Jestive biljke koje se inače i koriste za pripremu raznih salata, čorbi i drugih jela su borač, ruzmarin, žalfija, nevenove latice, nana i matičnjak, ljubičice
Kao dekoracija mogu da se koriste i latice drugih ukrasnih cvetova. Važno je da svaki list ili cvet bude svež i suv.

Potrebni sastojci:
1 belance
prstohvat soli
ružina vodica

Proces pripreme:
1. Ulupajte belance sa solju i nekoliko kapi ružine vodice. Kada počne da se peni ostavite ga da odstoji nekoliko minuta.

2. List ili cvet potopite u belance i pažljivo ga okrećite da ga masa oblije sa svih strana. Moguće je ovo raditi i četkicom i to je naročito pogodno kod cveća koje se lako lomi.

3. Cveće obloženo jajetom umočite u prah šećer (ili ga rukom posipajte) sa svih strana.

4.  Poređajte u pleh obložen peki papirom i stavite ga u rernu da se suši na 120 stepeni oko 2 sata.

5. Gotovo cveće prekrijte papirom i ostavite da odstoji 2 dana. Nikako ne stavljajte u kutiju sa poklopcem dok se dobro ne isuše.

Ovako napravljeno cveće može da stoji tri meseca.