Feferoni su odličan dodatak teškoj zimskoj hrani, razbijaju njenu monotoniju, ali i otvaraju apetit.
Potrebno vam je:
1 kg feferona
1 čaša vode
1 čaša sirćeta
Priprema:
Feferoni se najpre moraju oprati, a potom poređati uspravno u tegle. Zatim skuvajte slanu vodu, dodajte u nju sirće i pričekajte da se ohladi. Pošto se ohladila, prelijte njome poređane feferone, dodajte koje zrno bibera, a potom papričice pritisnite korenom rena i zatvorite teglu celofanom. Feferoni se čuvaju na suvom i hladnom mestu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Šnicle od svinjskog vrata marinirane u pivu
Posni čokoladni kolač sa marmeladom
Kako da napravite potaž od bundeve
Zapečeni pire krompir sa šampinjonima
Lagana Rafaelo torta