Potrebno:

300 g širokih rezanaca

2 srednje tikvice

veza peršunovog lišća

250 g kačkavalja

1 kisela pavlaka 

ulje

so

Pogledajte i Napravite zapečene tikvice sa sirom i paradajzom

Priprema:

Rezance obarite u slanoj vodi, ocedite i izmešajte s pavlakom.

Tikvice isecite na tanke štapiće, posolite i poređajte na podmazan pleh ili vatrostalnu posudu. Pospite sa malo iseckanog peršuna i punom šakom izrednanog kačkavalja.

Zatim stavite odozgo rezance, preko rezanaca opet kačkavalj, tikvice, peršun. Sve prelijte sa malo ulja, prekrijte folijom i zapecite u rerni dok tikvice ne omekšaju.

Pogledajte i 5 najboljih recepata za jela sa tikvicama

Vodu ne treba da stavljate jer tikvice puste dovoljno tečnosti.

Na kraju odozgo pospite sa ostatkom sira i poslužite toplo uz salatu. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: serpica.net