Potrebno:
300 g širokih rezanaca
2 srednje tikvice
veza peršunovog lišća
250 g kačkavalja
1 kisela pavlaka
ulje
so
Pogledajte i Napravite zapečene tikvice sa sirom i paradajzom
Priprema:
Rezance obarite u slanoj vodi, ocedite i izmešajte s pavlakom.
Tikvice isecite na tanke štapiće, posolite i poređajte na podmazan pleh ili vatrostalnu posudu. Pospite sa malo iseckanog peršuna i punom šakom izrednanog kačkavalja.
Zatim stavite odozgo rezance, preko rezanaca opet kačkavalj, tikvice, peršun. Sve prelijte sa malo ulja, prekrijte folijom i zapecite u rerni dok tikvice ne omekšaju.
Pogledajte i 5 najboljih recepata za jela sa tikvicama
Vodu ne treba da stavljate jer tikvice puste dovoljno tečnosti.
Na kraju odozgo pospite sa ostatkom sira i poslužite toplo uz salatu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: serpica.net
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus