Za šta vi najčešće koristite štapni mikser? Da li je to isključivo za krem supe, šejkove i pasiranje voća i povrća? Mi vam donosimo nekoliko veoma korisnih saveta kako da koristite štapni mikser.
Njegova prednost je ta što u mnogo slučajeva može da zameni veliki multipraktik, jeftiniji je, lakši za upotrebu i zauzima manje prostora i zato izvucite maksimum iz njega.
Pogledajte i Kako da očistite električno kuvalo od kamenca
Rešite se grudvica
Ako vaš umak za pečenje ili fil za kolače imaju grudvice, ne treba da uključujete obični mikser već problem rešite sa štapnim. Ukoliko štapni mikser koristite dok su fil ili umak još uvek topli sigurno ćete se veoma uspešno rešiti grudvica.
Umutite pavlaku za šlag
Brzo i jednostavno, pavlaku za šlag možete umutiti štapnim mikserom. Stavite manju količinu slatke pavlake u usku, visoku, plastičnu čašu koja se obično dobije uz mikser i za tren oka imate sveže umućen šlag.
Umutite jaja
Verovali ili ne štapni mikser vam može poslužiti i da umutite jaja za kajganu ili smesu za palačinke, brzo i jednostavno.
Pogledajte i Jednostavan način čišćenja blendera
“Popravite” puter od kikirikija
Ako vam se puter od kikirikija razdvojio i na površinu je isplivala masnoća, to ćete veoma jednostavno rešiti štapnim mikserom.
Pasirajte voće i povrće
Voće i povrće za dečije kašice i soseve možete ispasirati štapnim mikserom bez upotrebe velikog blendera koji je obično veoma nezgodan za pranje.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Lifepress magazin
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus