Ukoliko želite da ubrzate metabolizam u ishranu uključite đumbir. Ovaj azijski začin učiniće čudo za vašu liniju, čak i ako ga uključite u ovaj desert s jabukama.
150 g višenamenskog brašna
45 g smeđeg šećera
25 g šećera
¾ čajne kašičice mlevenog cimeta
½ čajne kašičice praška za pecivo
½ čajne kašičice mlevenog đumbira
¼ čajne kašičice soli
110 g maslaca
1 kašika rendanog svežeg korena đumbira
2 kašike sveže isceđenog soka od limuna
1 kašika višenamenskog brašna
1 kašika naseckanog svežeg đumbira
Pogledajte i Kolač od jogurta i jabuka
Priprema:
Zagrejte rernu na 190 stepeni. Za to vreme u kuhinjskom blenderu napravite testo: kratko pomešajte brašno, šećer, cimet, prašak za pecivo, mleveni đumbir i so s maslacem dok ne dobijete teksturu mokrog peska. Smesi dodajte sveži đumbir i kratko izmešajte. Prebacite smesu u činiju i ohladite u frižideru.
Za nadev ogulite jabuke, očistite ih od koštica i isecite na jednake delove. Poprskajte ih limunovim sokom, dodajte brašno, šećer i sveži đumbir. Nadev rasprostrite po limu za pečenje.
Preko jabuka ravnomerno pospite smesu od testa. Pecite u rerni oko 50 minuta dok testo ne dobije zlatno-smeđu boju.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Zadovoljna
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus