Ukoliko želite da ubrzate metabolizam u ishranu uključite đumbir. Ovaj azijski začin učiniće čudo za vašu liniju, čak i ako ga uključite u ovaj desert s jabukama.
150 g višenamenskog brašna
45 g smeđeg šećera
25 g šećera
¾ čajne kašičice mlevenog cimeta
½ čajne kašičice praška za pecivo
½ čajne kašičice mlevenog đumbira
¼ čajne kašičice soli
110 g maslaca
1 kašika rendanog svežeg korena đumbira
2 kašike sveže isceđenog soka od limuna
1 kašika višenamenskog brašna
1 kašika naseckanog svežeg đumbira
Pogledajte i Kolač od jogurta i jabuka
Priprema:
Zagrejte rernu na 190 stepeni. Za to vreme u kuhinjskom blenderu napravite testo: kratko pomešajte brašno, šećer, cimet, prašak za pecivo, mleveni đumbir i so s maslacem dok ne dobijete teksturu mokrog peska. Smesi dodajte sveži đumbir i kratko izmešajte. Prebacite smesu u činiju i ohladite u frižideru.
Za nadev ogulite jabuke, očistite ih od koštica i isecite na jednake delove. Poprskajte ih limunovim sokom, dodajte brašno, šećer i sveži đumbir. Nadev rasprostrite po limu za pečenje.
Preko jabuka ravnomerno pospite smesu od testa. Pecite u rerni oko 50 minuta dok testo ne dobije zlatno-smeđu boju.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Zadovoljna
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom