Znate kako u američkim filmovima nesrećni junaci usred noći otvaraju frižidere i vade ogromna pakovanja sladoleda? Onda bez griže savesti velikim kašikama navaljuju na slasnu, hladnu poslasticu!
Naravno, sve je dozvoljeno kad vam je srce slomljeno. Nema razloga da mislite na kalorije kad treba preživeti emocionalne krahove. Ove namirnice stvarno mogu da pomognu da zalečite slomljeno srce.
Crna čokolada
Nemojte kupovati mlečnu, iako vam je omiljena, već kupite mnogo zdraviju i jaču crnu čokoladu, koja je odlična za srce, kožu i celokupno zdravlje. Uz to, ona i drastično popravlja raspoloženje i čini nas srećnijima.
Vino
Dno čaše vam neće reći zašto ste ostavljeni, ali vam jedna čaša vina u društvu najboljeg prijatelja dokazano može pomoći da pregrmite bar jednu tešku noć. Vino je, u malim količinama, odlično za srce i krvne sudove.
Pogledajte i Kako vino može poboljšati ukus jela
Orasi
Bogati su proteinima, omega-3 masnim kiselinama i mineralima. Odlični su za mozak, a to im je i najveća prednost kada vam je potrebno da razbistrite um i racionalno sagledate svoju situaciju.
Riba
Sadrži omega-3 masne kiseline, koje se koriste u kliničkom lečenju depresije. Vitamini B6 i B13, koji se nalaze u ribi, proizvode serotonin, hormon sreće.
Pročitajte i 7 saveta za prženje ribe
Ugljeni hidrati
Ovom hranom se svi zadovoljavamo u stresnim situacijama. Paste, pirinač i peciva zaista pomažu mozgu da se opusti i smiri.
Sladoled
Neki kažu da se kalorije nakon raskida brže sagorevaju. Nismo sigurni da li je to drugo istina, ali malo sladoleda nikome nije škodilo.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Alo
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus