Pogledajte recept za poslasticu koju ćete obožavati.
Sastojci:
Fil:
1 kašika želatina
2 jaja
10 žumanaca
3/4 šoljice šećera u prahu
2 šoljice slatke pavlake
štapić od vanile
2 šoljice pasiranih banana
1 kašika limunovog soka
Pogledajte i Brzo i lako: Banana desert gotov za 5 minuta (VIDEO)
Parfe:
1 slatka pavlaka
2 kašike šećera
2 kašike burbona
3 zrele banane
2 kašike jogurta
1 kašika limunovog soka
30 do 40 kolačića sa ukusom vanile
Pogledajte i Brzo i lako: Čokoladni kolač za 5 minuta!
Priprema:
Za fil: sipajte četvrtinu šolje vode u plitak sud, ubacite želatin i sačekajte 10 minuta.
U činiji pomešajte jaja, žumanca, polovinu šećera. Potom u dubljem tiganju, pomešajte slatku pavlaku, vanilu, preostali šećer i prstohvat soli. Kuvajte na srednjoj vatri između pet i sedam minuta, sve dok se masa ne zgusne.
Postepeno dodajte trećinu tople mase u masu od jaja. Potom vratite dobijenu masu nazad u tiganj i kuvajte između 8 i 10 minuta, mešajte drvenom varjačom – sklonite sa vatre i dodajte želatin, pire od banane i limunov sok. Prespite u staklene činijice. Rashladite najmanje 3 sata pre serviranja.
Pogledajte i Brzo i lako: Krempite gotove za 30 minuta
Da biste napravili parfe mikserom umutite slatku pavlaku, šećer i burbon. U drugoj činiji pomešajte komadiće banane, burbon i limunov sok. Potom u teglu stavite red fila, pa kolačiće, potom komadiće banane i ponovite postupak dok ne napunite tegle. Ostatak kolačiča i banana iskoristite za dekoraciju. Po želji odozgo stavite šlag.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: CDM.me
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem