Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pomama za prebranacem u Njujorku

Najnovija kulinarska senzacija u Njujorku je jelo koje je na ovim prostorima "tako obično".

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

"Njujork post", opisao je prebranac kao idealno jelo za hladne zimske dane i dodao da je "Prebranac je u trendu".

Vlasnik njujorškog restorana "Jimmy’s No. 43", koji svake godine organizuje takmičenje u pripremanju kasulea (Cassoulet), francuske varijante prebranca, objasnio je da ova manifestacija nije nikada privukla toliko ljudi.

Pogledajte i Recept Džejmija Olivera za pasulj prebranac

Pre osam godina njegovu klijentelu su uglavnom činili nostalgičari za vremenom u kom su francuski bistroi bili u modi, ali da su danas njegovi gosti uglavnom mladi ljudi.

Francuski prebranac, koji se od srpskog razlikuje pre svega po tome što se sprema sa znatno manje luka, veoma je popularan i u Japanu gde je nekoliko restorana tražilo ne samo recept već i uzorke kako bi svojim gostima mogli da pripreme identično jelo.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: mondo.rs

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti