Džef Poter, autor knjige “Kuvanje za početnike”, objašnjava koji je najbolji način da odmrznete piletinu.
Iako mnogi misle da je najsigurniji način odmrzavanja da ostavite uveče meso na radnoj površini, Poter kaže da to nije najbolje rešenje, jer bi meso moglo da se pokvari.
Pogledajte i Zašto ne treba prati sirovu piletinu
Odmrzavanje u mikrotalasnoj rerni takođe nije dobro rešenje, jer se meso uglavnom skuva na nekim mestima, dok se na drugim jednostavno ne odledi.
Prema rečima ovog kulinarskog maga, najbolje i najbrže ćete odlediti meso ako ga ostavite da odstoji u hladnoj vodi ili ga jednostavno stavite u sudoperu i odvrnite slavinu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Blic žena
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus