Džef Poter, autor knjige “Kuvanje za početnike”, objašnjava koji je najbolji način da odmrznete piletinu.
Iako mnogi misle da je najsigurniji način odmrzavanja da ostavite uveče meso na radnoj površini, Poter kaže da to nije najbolje rešenje, jer bi meso moglo da se pokvari.
Pogledajte i Zašto ne treba prati sirovu piletinu
Odmrzavanje u mikrotalasnoj rerni takođe nije dobro rešenje, jer se meso uglavnom skuva na nekim mestima, dok se na drugim jednostavno ne odledi.
Prema rečima ovog kulinarskog maga, najbolje i najbrže ćete odlediti meso ako ga ostavite da odstoji u hladnoj vodi ili ga jednostavno stavite u sudoperu i odvrnite slavinu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Blic žena
Jednostavan hleb od krompira
Kolač od hleba i jabuka sa kremom i suvim grožđem
Ćufte zapečene sa kačkavaljem
Goveđa čorba sa povrćem
Pita sa zeljem za post na vodi