Predstavljamo vam recept doručka za prave gurmane. Ovaj doručak pružiće vam energiju za ostatak dana.
Pogledajte i Džejmi Oliver: 14 namirnica za dug život
Sastojci:
maslinovo ulje
1 luk, oljušten i sitno iseckan
2 čena belog luka, oljuštena i sitno iseckana
2 crvene paprike, očišćene od semenki i iseckane
2 sveže crvene ili narandžaste ljute papričice, očišćene od semenki i iseckane
1 velika suva čili papričica
3 sveža lista lovora
morska so i sveže mleveni crni biber
400 g seckanog paradajza (može i u konzervi)
2 velika paradajz, iseckana
6 jaja
6 tortilja
Čedar sir za ukrašavanje
Pogledajte i Džejmi Oliver savetuje: Kako da pripremite jaja na 3 načina (VIDEO)
Priprema:
U tiganju sa poklopcem zagrejte malo maslinovog ulja. Dodajte luk, papriku, svež i sušen čili, lovorov list i dobar prstohvat soli i bibera. Mešati i kuvati 15 minuta da sve omekša i karamelizuje se. Dodajte paradajz iz konzerve i upotrebite kašiku da malo razbijete paradajz. Dovesti sos do ključanja, a zatim smanjite temperaturu i kuvajte još 5 minuta da sos počne da se smanjuje.
Kada dobijete lep paradajz sos, probajte da vidite da li mu treba još malo bibera ili soli pa dodajte po potrebi. Dodajte sveže iseckan paradajz pa ga lagano umešajte u sos, zatim slomite jaja. Pokušajte da ih lomite brzo, kako bi se pekla u isto vreme otprilike. Poklopite tiganj i neka se sve peče 3 do 4 minuta. Za to vreme zagrejte tortilje u rerni ili mikrotalasnoj.
Sklonite poklopac i proverite da li su jaja pečena. Isključite ringlu, pa preko jaja i sosa narendajte čedar sir. Jedite dok je toplo umotano u tortilju.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus