Ukoliko niste do sada nabavili posudice za sufle, požurite. Nećete se pokajati!
Potrebni sastojci:
- 550 g svežih jagoda
- 4 kašike svežeg limunovog soka
Uključite rernu da se greje na 175 stepeni. Jagode sameljite u blenderu da dobijete pire bez grudvica pa protisnite kroz sito. Sipajte jagode u posudu za mućenje i zalijte ih limunovim sokom, dodajte dva belanca i tri kašike meda. Sve mutite mikserom 10-15 minuta.
U posebnoj posudi umutite preostala belanca da dobijete čvrst sneg pa lagano u isto vreme dodajte ostatk meda i sve dobro umutite. Belanca nežno umešajte u smesu sa jagodama pa smesu rasporedite u keramičke posude za sufle. Pecite 10-12 minuta dok se sufle ne podigne skroz iznad posudica. Nipošto ne otvarajte rernu za vreme pečenja.
Kad je sufle pečen ostavite da se malo prohladi pa odmah poslužite.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Lifepress magazin
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem