Ukoliko niste do sada nabavili posudice za sufle, požurite. Nećete se pokajati!

Potrebni sastojci:

- 550 g svežih jagoda

- 4 kašike svežeg limunovog soka

- 5 belanaca

- 6 kašika meda

Pogledajte i Kako da produžite svežinu jagodama (VIDEO)

Priprema:

Uključite rernu da se greje na 175 stepeni. Jagode sameljite u blenderu da dobijete pire bez grudvica pa protisnite kroz sito. Sipajte jagode u posudu za mućenje i zalijte ih limunovim sokom, dodajte dva belanca i tri kašike meda. Sve mutite mikserom 10-15 minuta.

U posebnoj posudi umutite preostala belanca da dobijete čvrst sneg pa lagano u isto vreme dodajte ostatk meda i sve dobro umutite. Belanca nežno umešajte u smesu sa jagodama pa smesu rasporedite u keramičke posude za sufle. Pecite 10-12 minuta dok se sufle ne podigne skroz iznad posudica. Nipošto ne otvarajte rernu za vreme pečenja.

Kad je sufle pečen ostavite da se malo prohladi pa odmah poslužite.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Lifepress magazin