Ako volite krofne onda jednostavno morate isprobati ovaj recept.
Potrebni sastojci:
Za testo
125 ml mleka
25 g svežeg kvasca
2 kašike šećera
250 g pšeničnog brašna
malo soli
1 jaje
2 žumanca
30 g otopljenog putera
Za kremu
1/2 mahune vanile
250 ml mleka
1/2 pudinga od vanile
3-4 kašike šećera
100 g maskarpone sira
Pogledajte i recept za Bakine krofne
Priprema:
Za početak napravite testo. Zagrejte mleko da bude mlako, sipajte u posudu, dodajte izmrvljen kvasac, kašiku brašna i kašiku šećera, promešajte i ostavite 15 minuta da se kvasac digne. U međuvremenu u jednoj posudi pomešajte brašno i so. Jaje i žumanca umutite sa šećerom. U posudu sa brašnom sipajte kvasac, promešajte varjačom pa dodajte i jaja. Umesite testo i dobro ga izradite rukama, oko 15 minuta, pa dodajte i otopljen maslac. Još jednom dobro umesite, oblikujte loptu i stavite u čistu posudu. Ostavite da testo nadolazi 1 – 1,5 sat.
Za kremu, mahunu vanile prepolovite na dva dela i sa jednog sastružite semenke i stavite u šerpicu. Od ukupne količine mleka odlijte malo da sa njim umutite puding i šećer. Ostatak sipajte u posudu sa vanilom i stavite na šporet da provri. Kad proključa sipajte puding i mešajte žicom da se ne stvore grudvice i ostavite da krčka dva minuta. Gotov puding istresite u čistu posudu, pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se hladi. U hladnu kremu umutite maskarpone sir i ostavite da se hladi.
Pogledajte i 3 trika za savršene krofne
Nakon što se testo diglo, premesite ga i razvaljajte oklagijom na brašnjavoj površini, da bude debljine oko 2 centimetra. Od brašna, pomoću nekog kalupa dimenzija 5 cm izrezujte krugove i ostavite ih da se dižu još 30 minuta. 10 minuta pre kraja dizanja u veliku šerpu sipajte oko litar ulja i stavite da se greje, trebalo bi da dostigne temepraturu 180stepeni. U zagrejano ulje stavljajte krofne, ali da u ulje prvo ide gornja strana. Pecite po 1-2 minuta sa svake strane pa vadite šupljom kašikom na kuhinjske ubruse da upiju višak masnoće.
Sa strane svake krofne napravite malu rupu i pomoću kuhinjskog šprica napunite krofne kremom. Pospite šećerom u prahu i uživajte.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Lifepressmagazin
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus