Šoljica tople kafe mnogima je užitak, ona ne sme biti (pre)hladna niti (pre)vruća jer tada nije tako ukusna, odnosno nemoguće ju je piti.
Da bi se kafa rashladila obično treba nekoliko minuta, ali mi vam otkrivamo trik s kojim će se kafa mnogo brže rashladiti.
Pogledajte i Odličan trik: Kako da vam kafa duže ostane vruća
Sve što treba da uradite je da stavite metalnu kašičicu (s kojom ste promešali kafu) u šoljicu s kafom i metal će toplinu vezati za sebe. Već nakon nekoliko trenutaka kašičica će postati topla, a kafa manje vruća.
Na isti način možete rashladiti i supu ili bilo koje tečno jelo. Kada ga sipate u tanjir jednostavno ostavite kašiku u njemu i u jelo ćete mnogo brže moći da uživate nego da čekate da se ohladi bez "pomagača".
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus