Nakon kupovine sveže meso što pre pripremite - ili za jelo ili za zamrzivač.

Stajanjem se brzo kvari, čak i u frižideru pa riskirate opasnost od bolesti.

Kako biste sprečili neželjene zaraze virusima i bakterijama iz hrane pripremite ih na vreme.

Pogledajte i Zbog čega ne smete da perete piletinu pre upotrebe (VIDEO)

Donosimo spisak koliko dugo možete čuvati kupljenu hranu:

- Kupljenu svežu piletinu i ćuretinu potrošite za 1-2 dana

- Svežu junetinu, teletinu, jagnjetinu i svinjetinu pripremite za 3-5 dana najviše

- Konzervirano meso i piletinu potrošite 3-4 dana nakon otvaranja. Posle toga bacite konzerve i paštete jer otvorene brzo oksidiraju i hrana u njima se brzo kvari

- Vakumiranu slaninu pojedite najkasnije 7 dana nakon otvaranja

- Jaja mogu trajati 3-5 nedelja

- Svežu ribu pripremite najkasnije sledeći dan ili očišćenu zamrznite

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: 24sata.hr