Nakon kupovine sveže meso što pre pripremite - ili za jelo ili za zamrzivač.
Stajanjem se brzo kvari, čak i u frižideru pa riskirate opasnost od bolesti.
Kako biste sprečili neželjene zaraze virusima i bakterijama iz hrane pripremite ih na vreme.
Donosimo spisak koliko dugo možete čuvati kupljenu hranu:
- Kupljenu svežu piletinu i ćuretinu potrošite za 1-2 dana
- Svežu junetinu, teletinu, jagnjetinu i svinjetinu pripremite za 3-5 dana najviše
- Konzervirano meso i piletinu potrošite 3-4 dana nakon otvaranja. Posle toga bacite konzerve i paštete jer otvorene brzo oksidiraju i hrana u njima se brzo kvari
- Vakumiranu slaninu pojedite najkasnije 7 dana nakon otvaranja
- Jaja mogu trajati 3-5 nedelja
- Svežu ribu pripremite najkasnije sledeći dan ili očišćenu zamrznite
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: 24sata.hr
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem