Leto nam donosi neke od najukusnijih namirnica poput lubenice ili dinje, ali baš kao i s drugim vrstama najbolje ćemo proći ako znamo pravilno da ih odaberemo.
Uz sezonske namirnice jedna od najhranjivijih voćki zasigurno je banana i možemo u njoj uživati tokom cele godine.
Pogledajte i Evo zbog čega ne treba jesti banane ujutru
Ali nije svejedno da li ćete da izaberete zelene, zlatno žute ii banane koje već imaju smeđe tačkice na kori. Kako navode stručnjaci najbolje su banane sa zlatnožutom korom. Čim je ona malo više žuta, tu se razvija veći postotak vitamina A, karoten itd. Zelena isto ima ugljene hidrate, vitamine i minerale, ali još joj nedostaje ta jedna faza zrenja da bi se pojačao postotak tog vitamina.
Pročitajte i Evo šta će se desiti vašem telu ako jedete 2 banane dnevno
Banana koja ima modrice iznutra, odnosno na prelasku je iz zrele faze u prezrelu ili trulu, nije dobra jer dolazi do raspadnutosti proteina, ugljenih hidrata i vitamina, a crni ili smeđi deo svakako treba izbegavati jer u toj fazi šećer prelazi u etilni alkohol što je pogodno okruženje za stvaranje bakterija. Čak može biti i ešerihije koli, stafilokoka, streptokoka ili salmonele.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: tportal.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus