Za ovaj desert i poslasticu već imate sastojke u frižideru.
Sastojci:
4 jaja
250 ml mleka
40 g šećera
160 g glatkog brašna
50 g maslaca
so
šećer u prahu
Pogledajte i 5 trikova za najukusnije palačinke
Priprema:
Prvo odvojite žumanca od belanaca. Umutite čvrst sneg od belanaca, a žumancima dodajte mleko i brašno, malo ih posolite i dobro izmešajte glatku smesu. Smesi od žumanaca dodajte sneg od belanaca i lagano izmešajte varjačom.
U veći tiganj (oko 22 cm) stavite maslac pa kad se rastopi, ulijte celu smesu. Ispecite donju stranu na srednje jakoj vatri. Zatim lopaticom okrenite testo na drugu stranu, pecite 2 - 3 minuta pa ga lopaticom ili viljuškom iscepkajte na veće komade.
Još malo pecite i nastavite oprezno okretati komade sve dok ne budu gotovi, ali pritom ih nikako nemojte stiskati. Istresite ih na tanjir, pospite šećerom u prahu i poslužite.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem