Iako je kristalizacija meda dobar pokazatelj da je kvalitetan i bez veštačkih dodataka, takav med je ipak teži za konzumiranje.
U tečno stanje ga možete vratiti tako što dobro zatvorenu teglu stavite u šerpu sa vodom u zagrejete do 38 stepeni. Neka tako stoji dok se med ne otopi. Kad dostigne gustinu koju želite ostavite da se ohladi i čuvajte ga na temperaturi od 10 do 20 stepeni.
PROČITAJTE JOŠ: Med i cimet: Kombinacija koja leči mnoge bolesti
Med ne čuvajte u frižideru.
Ne držite med blizu šporeta, rerne ili bilo kakvog izvora toplote.
Vodite računa da je tegla dobro zatvorena.
Čuvajte med na temperaturi od 10 do 21 stepen.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus