Iako je kristalizacija meda dobar pokazatelj da je kvalitetan i bez veštačkih dodataka, takav med je ipak teži za konzumiranje.
U tečno stanje ga možete vratiti tako što dobro zatvorenu teglu stavite u šerpu sa vodom u zagrejete do 38 stepeni. Neka tako stoji dok se med ne otopi. Kad dostigne gustinu koju želite ostavite da se ohladi i čuvajte ga na temperaturi od 10 do 20 stepeni.
PROČITAJTE JOŠ: Med i cimet: Kombinacija koja leči mnoge bolesti
Med ne čuvajte u frižideru.
Ne držite med blizu šporeta, rerne ili bilo kakvog izvora toplote.
Vodite računa da je tegla dobro zatvorena.
Čuvajte med na temperaturi od 10 do 21 stepen.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Kako da ukiselite mladi luk da duže traje
Rolat sa makom i krem sirom
Domaće lepinje sa hrskavom šarenom koricom
Harmonika pita sa paradajzom, lukom i kačkavaljem