Jedinstveni recept za lazanje pružiće vam nezaboravno zadovoljstvo ukusa. Evo kako da ih pripremite na jedinstven način.
Sastojci:
200g mlevene junetine
100g kobasice za pečenje
2 čena melvenog belog luka
2 konzerve paste od paradajza
4 kašike osušenog peršuna
2 kašike osušenog bosiljka
2 kašičice soli
3 kriške kravljeg sira
2 jaja
1/2 šolje rendanog parmezana
100g rezanog mocarela sira
1 pakovanje lazanja za kuvanje
(Dodajte 1/2 morske soli i 1 kašiku maslinovog ulja za vodu)
Pogledajte i Jednostavan recept za lazanje
Priprema:
Pustite da voda u velikom loncu provri.
U međuvremenu, u velikom tiganju, izmešajte mleveno meso, kobasice i beli luk. Kuvajte na srednjoj temeperaturi dok ne porumeni. Ocedite pola masti, manje, ako ne vodite računa o holesterolu. Dodajte paradajz, 2 kašike peršuna, bosiljka i kašićicu soli. Nakon dodavanja paradajza, mešavina treba da se krčka 45 minuta dok radite na drugom koraku.
U činiji, srednej veličine, dobro pomešati sir, jaja, parmezan, 2 kašike peršuna i još 1 kašičicu soli.
Obarite lazanje umereno.
Za pripremu:
4 kuvane trake lazanja postaviti u dnu posude za pečenje, neka se preklapaju ako je to potrebno. Kašiku sir mešavine posuti preko traka. Rasporditi ravnomerno. Taj premaz prekrijte slojem mocarela sira. Kašiku meso/sosa pospite preko vrha.
Sa dodatnim parmezanom pospite vrh i ne štedite. Ovako pripremljene lazanje uvek možete čuvati u zamrzivaču ili ih ispecite odmah u rerni na 250 stepeni, 20-30 minuta.
Poslužite se i zalijte ih šampancem, odlično ide uz njih!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu