I u receptu se nalazi jedan tajni sastojak na koji vjerojatno nikad niste ni pomislili kad ste pripremali krumpire.

Sastojci:

- 1 kg krompira

- dva limuna

- 1,5 litara vode

- 2 kašičice origana ili majčine dušice

- 2 čena belog luka

- 75 ml maslinovog ulja

- 3 kašike griza 

- so, biber, crvena paprika u prahu

Pogledajte i 5 recepata za jela sa mladim krompirićima

Priprema:

Krompire ogulite i isecite na četiri dela (zavisno od veličine, ako su manji može i na pola). Zasecite svaki odrezani komad krompira kako bi se bolje ispekao i bolje izgledao.

Stavite krompir u posudu za pečenje, iscedite dva limuna, ubacite i limunove kore koje ste dobro oprali, dodajte 1,5 litara vode i stavite da se kuva. Kad proključa, kuvajte još 10 minuta.

Ugrejte rernu na 200 stepeni i u nju stavite praznu posudu za pečenje. Za 10 minuta krompir procedite i u posebnoj posudi ga ostavite da se malo ohladi (5 minuta).

U posudu s krompirima dodajte maslinovo ulje, origano (ili majčinu dušicu), naseckani beli luk, crvenu papriku, so, biber i griz. Sve dobro promešajte i stavite na vruću posudu za pečenje.

Pecite pola sata do 40 minuta, a svakih 10 minuta okrećite krompir kako bi s obe strane dobili hrskavu koricu. I to je to! Ovako pripremljen krompir možete poslužiti uz vaše omiljeno meso ili ga jesti kao takvog.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: žena.net