I u receptu se nalazi jedan tajni sastojak na koji vjerojatno nikad niste ni pomislili kad ste pripremali krumpire.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- dva limuna
- 1,5 litara vode
- 2 kašičice origana ili majčine dušice
- 2 čena belog luka
- 75 ml maslinovog ulja
- 3 kašike griza
- so, biber, crvena paprika u prahu
Pogledajte i 5 recepata za jela sa mladim krompirićima
Priprema:
Krompire ogulite i isecite na četiri dela (zavisno od veličine, ako su manji može i na pola). Zasecite svaki odrezani komad krompira kako bi se bolje ispekao i bolje izgledao.
Stavite krompir u posudu za pečenje, iscedite dva limuna, ubacite i limunove kore koje ste dobro oprali, dodajte 1,5 litara vode i stavite da se kuva. Kad proključa, kuvajte još 10 minuta.
Ugrejte rernu na 200 stepeni i u nju stavite praznu posudu za pečenje. Za 10 minuta krompir procedite i u posebnoj posudi ga ostavite da se malo ohladi (5 minuta).
U posudu s krompirima dodajte maslinovo ulje, origano (ili majčinu dušicu), naseckani beli luk, crvenu papriku, so, biber i griz. Sve dobro promešajte i stavite na vruću posudu za pečenje.
Pecite pola sata do 40 minuta, a svakih 10 minuta okrećite krompir kako bi s obe strane dobili hrskavu koricu. I to je to! Ovako pripremljen krompir možete poslužiti uz vaše omiljeno meso ili ga jesti kao takvog.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: žena.net
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus