Prženi, kuvani, pečeni, kao prilog ili deo salate - mladi krompirići su jednako ukusni kako god ih pripremili.
Ako ste se ikada zapitali zbog čega su mladi krompirići tako slatki, evo odgovora - njihov šećer još uvek nije postao skrob.
Ono što mlade krompiriće čini neodoljivim je njihov ukus, kao i tanka hrskava kora. Ovo ukusno povrće se može naći u sezoni od aprila do jula.
Kada birate mlade krompiriće, najbolje je da uzimate one koji su čvrsti i bez oštećenja. Takođe, krompirići koji nisu oprani mogu duže da stoje, a da se ne pokvare.
Mlade krompiriće nije potrebno ljuštiti, ali ako baš želite, to možete učiniti tako što ćete ih obrisati grubljom stranom sunđera ili žicom za pranje posuđa.
Pogledajte naš izbor recepata za jela sa mladim krompirićima.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Pripremite zdravu varijantu ukusnih mladih krompirića.
Veoma pikantni i ukusni,za prave gurmane...
Mladi krompirići pripremljeni na mediteranski način.
Aromatični, ukusni i zdravi mladi krompirići.
Uz sočne snicle kao prilog idu ukusni mladi krompirirći.
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu
Šnicle od svinjskog vrata marinirane u pivu