Postoji dobar razlog zašto to nije dobro raditi. Kada je crni luk u frižideru, na niskoj temperaturi, skrob se pretvara u šećer. To dovodi do promena samog luka, postaje mekan i gnjecav za vrlo kratko vreme.

Luk može da se čuva i do 30 dana ako ga držite na hladnom, suvom i mračnom mestu. Trebalo bi ga staviti u mrežicu zbog vazduha. Na sobnoj temperaturi luk može da se čuva do 7 dana.

Pročitajte zašto ne treba bacati ljuske crnog luka.

Ukoliko ste polovinu luka iskoristili, a drugu polovinu stavili u frižider, možete privući bakterije, koje i na ljude imaju štetan uticaj.

Zbog toga treba uzimati manje glavice, tako ćete iskoristiti ceo luk, pa neće biti potrebe za čuvanjem ostatka.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: kurir.rs