Postoji dobar razlog zašto to nije dobro raditi. Kada je crni luk u frižideru, na niskoj temperaturi, skrob se pretvara u šećer. To dovodi do promena samog luka, postaje mekan i gnjecav za vrlo kratko vreme.
Luk može da se čuva i do 30 dana ako ga držite na hladnom, suvom i mračnom mestu. Trebalo bi ga staviti u mrežicu zbog vazduha. Na sobnoj temperaturi luk može da se čuva do 7 dana.
Pročitajte zašto ne treba bacati ljuske crnog luka.
Ukoliko ste polovinu luka iskoristili, a drugu polovinu stavili u frižider, možete privući bakterije, koje i na ljude imaju štetan uticaj.
Zbog toga treba uzimati manje glavice, tako ćete iskoristiti ceo luk, pa neće biti potrebe za čuvanjem ostatka.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: kurir.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus