Donosimo vam nekoliko delotvornih recepata za kućnu pripremu toplih napitaka koji će smanjiti bolove u stomaku, zatvor, proliv i neprijatan osećaj nadutosti.
Čaj od kamilice i đumbira protiv žgaravice
Sastojci koji su vam potrebni za pripremu ovog ukusnog čaja jesu šoljica destilovane vode, kašičica izrendanog đumbira i par manjih cvetova kamilice, po mogućnosti osušenih. Sama priprema ne traje dugo i sasvim je jednostavna. U manjoj posudi prokuvajte destilovanu vodu. Dodajte joj đumbir i sve zajedno kuvajte desetak minuta.
Nakon toga sklonite posudu i dodajte kamilicu. Zatim, poklopite posudu i ostavite da odstoji pet minuta. Čaj procedite u šoljicu i možete ga popiti. Nemojte ga piti hladnog jer će loše pasti na vaš želudac.
Pogledajte recept kako da regulišete probavu za samo nedelju dana.
Voćni napitak protiv proliva
Voćni čaj poznat je po tome da uspešno smiruje probavni sistem, pa je stoga savršen ako imate probleme sa prolivom. U manju šoljicu dodajte nekoliko suvih listova bobičastog voća i prelite ih prokuvanom vodom. Poklopite i ostavite da odstoji najmanje desetak minuta. Čaj nakon toga dobro procedite.
Manju šoljicu čaja trebali biste piti tri puta na dan, zajedno s ostalim tečnostima kako biste sprečili dehidrataciju. Već nakon druge šoljice primetit ćete poboljšanje, a bolovi ustomaku odmah će se smanjiti, a verovatno i velikom brzinom potpuno prestati.
Biljni napitak od nene protiv zatvora
Kako biste se na što brži i jednostavniji način rešili zatvora i neprijatne nadutosti, najbolji je čaj od nane, naročito ako je u kombinaciji sa zelenim čajem. Naime, ove dve vrste čajeva smanjuju grčeve, ali i ubrzavaju metabolizam koji je potreban kako bi probavni sistem pravilno radio. Za pripremu vam je potrebna jedna manja kašičica nane, kašičica suvog bosiljka, dve kašičice suvog zelenog čaja i pola šoljice prokuvane vode.
Sve sastojke trebali biste staviti u veliku šoljicu i preliti sa prokuvanom vodom. Zatim je potrebno šoljicu poklopiti manjim tanjirićem i ostaviti mešavinu da se hladi najmanje desetak minuta. Nakon tog vremenskog perioda, procedite čaj i možete ga popiti. Problemi će nestati već nakon prve šoljice, a čaj možete piti do tri puta na dan.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: kucnilekar.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus