Korišćenje pogrešne šerpe

Nikako ne pokušavajte da skuvate više jaja u maloj šerpi. Osim što se neka neće dobro skuvati, druga mogu da popucaju pod pritiskom.

Ne stavljajte sirova jaja u proključalu vodu

Ako mislite da ćete tako skratiti proces kuvanja, varate se. Pravilo je da jaja uvek kuvate u hladnoj vodi. Tako će temperatura podjednako rasti, jaja će se ravnomerno skuvati i neće pući.

Pogledajte još i Šta se dešava u organizmu ako jedete 3 jajeta nedeljno?

Ne kuvajte sveža jaja 

Tvrdo kuvana jaja mogu biti nezgodna za ljušćenje. Što su jaja starija, to će se lakše skidati kora sa njih.

Prekuvana jaja

Ovo može svakome da se desi, ali ukoliko ne želite da dobijete jaje koje izgleda nejestivo onda nikako nemojte da ga kuvate duže od 10 minuta. 

Pogledajte još i 5 načina da iskoristite ljuske od jaja

Posle kuvanja operite jaja u hladnoj vodi

Kod jaja, ali i drugih namirnica proces kuvanja ne prestaje onog momenta kada sklonite šerpu sa šporeta. Ukoliko ne želite da prekuvate jaja, operite ih u hladnoj vodi odmah posle kuvanja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa