Ako volite voćnu salatu i uživate u osvežavajućim ukusima, primenite naše savete i usavršite svoje kulinarske veštine.

Evo nekoliko trikova za pripremu savršene voćne salate.

Kupite sezonsko voće

Najbolji je ukus, ali tekstura sezonskog voća. Zato za pripremu voćnih salata birajte voće koje nije u prodavnicu došlo sa drugog kraja sveta.

Birajte voće koje ima isti stepen zrelosti

Voćna salata nije tako ukusna ako neki su neki sastojci mekši i brže se kvare, a drugi i dalje čvrste teksture

Koristite voće različitih tekstura i boja

Kombinujte različito voće i neka vam salata obiluje raznim bojama. Takođe, neka vašu salatu krasi bogatstvo različitih tekstura, i tako će svaki zalogaj biti novo izneneđenje i uživanje u osvežavajućem ukusu.

Izvadite koštice, peteljke, oljuštite voće

Ako pravite salatu od jagoda, višanja ili trešanja, obavezno odstranite peteljke i koštice. Salata je tako ukusnija i deluje urednije. Zamislite da usred uživanja u salati zagrizete gorku semenku grožđa.

Isecite voće na jednake delove

Jedna od prvih lekcija na časovima kulinarstva je da vam komadići namirnica budu jednaki. Ne samo da je vzuelno lepše, već će i olakšati uživanje u voću.

Koristite jednaku količinu svakog voća

Neka u vašoj salati ne prevlada nijedan ukus, pa se potruddodajte ite da svako voće bude jednako zastupljeno.

Dodajte limunov sok

Pored toga što će voću dadati dodatnu svežinu, sok od limuna ili limete će sprečiti voće, poput banane da promeni boju i potamni.

Začini nisu samo dekoracija

Lišće nane se često koristi kao dodatak voćnim salatama, a pored toga što je dekorativno, daje ovoj poslastici i odličan ukus. Nana se odlično slaže uz dinju, bobičasto voće i citruse.

Dodajte šećer voću koje nije sazrelo

Verovatno će vam se nekad desiti da kupite voće, poput jagoda, koje nije sasvim sazrelo. Zato slobodno dodajte šećer po ukusu.

Prelijte salatu jogurtom ili šlagom

Kremasti preliv daje voćnoj salati, naročito bobičastom voću, odličnu teksturu i fenomenalan ukus.