Ako u svakodnevnu ishranu ubacite ove začine, svom organizmu ćete pružiti blagotvorne sastojke a jelima dati poseban pečat.
Predstavljamo vam tri začina koji imaju blagotvoran uticaj na vaše zdravlje i trebalo bi češće da se nađu u vašim jelima.
Kurkuma
Ovaj žuti prah je snažan antioksidans i ima antiupalno, antigljivično i antimikrobno dejstvo. Organizam će ga najlakše apsorbovati ako se jede u kombinaciji s masnoćama, a možete ga dodati i smutijima.
Čili paprika
Kajenska čili paprika ima brojna lekovita dejstva: deluje antiupalno, ubrrzava metabolizam i deluje preventivno na pojavu raka. Ovu ljutu papriku stavite u jelia i dodaćete malo zdrave ljutine svom obroku.
Pogledajte i 9 začina za vitkiji stas
Origano
Origano, suv ili svež, ima izuzetna lekovita svojstva. Bogat je antioksidansima, odličan je antibiotik, snižava holesterol i trigliceride... Ovaj začin odlično ide uz mediteranska jela. pice, salate ili testenine.
Pogledajte i Origano - začin i lek
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Kolač od hleba i jabuka sa kremom i suvim grožđem
Ćufte zapečene sa kačkavaljem
Goveđa čorba sa povrćem
Pita sa zeljem za post na vodi
Štanglice od čokolade i kikirikija