Ako u svakodnevnu ishranu ubacite ove začine, svom organizmu ćete pružiti blagotvorne sastojke a jelima dati poseban pečat.
Predstavljamo vam tri začina koji imaju blagotvoran uticaj na vaše zdravlje i trebalo bi češće da se nađu u vašim jelima.
Kurkuma
Ovaj žuti prah je snažan antioksidans i ima antiupalno, antigljivično i antimikrobno dejstvo. Organizam će ga najlakše apsorbovati ako se jede u kombinaciji s masnoćama, a možete ga dodati i smutijima.
Čili paprika
Kajenska čili paprika ima brojna lekovita dejstva: deluje antiupalno, ubrrzava metabolizam i deluje preventivno na pojavu raka. Ovu ljutu papriku stavite u jelia i dodaćete malo zdrave ljutine svom obroku.
Pogledajte i 9 začina za vitkiji stas
Origano
Origano, suv ili svež, ima izuzetna lekovita svojstva. Bogat je antioksidansima, odličan je antibiotik, snižava holesterol i trigliceride... Ovaj začin odlično ide uz mediteranska jela. pice, salate ili testenine.
Pogledajte i Origano - začin i lek
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus