Kada želite nekoga stvarno da razmazite i priuštite mu nezaboravan užitak, pripremite lava poslasticu, sočne kolače sa srcem od tečne, tople čokolade nezamenljivog ukusa.
Manje od pola sata pripreme, a gosti će pomisliti da ste proveli čitav dan pripremajući ovaj neobični desert!
Priznanje za ovaj kolač vam je zagarantovano!
A recept ide ovako:
Sastojci:
Čokolada za kuvanje, iseckana
2 kašike putera, plus još malo za podmazivanje
2 kašike šećera, plus još malo za krem od vanile
2 velika jaja
2 kašike brašna
1/8 kašičice soli
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 220 ° C , a staklene šoljice u kojima ćete peći kolač podmažite puterom. Stavite i malu kašiku šećera u šoljice, a zatim okrenite šolju na stranu i rotirajte je tako da se šećer zalepi za maslac svuda. Izbacite višak šećera. Postavite podmazane šoljice na pleh.
2. Stavite iseckanu čokoladu u činiju koja može bezbedno da se ubaci u mikrotalasnu. Zagrevajte 30 sekundi, a potom izvadite i promešajte, zatim vratite činiju u mikrotalasnu na još 30 sekundi pa ponovo promešajte. Čokolada treba potpuno da se istopi. Ako i dalje postoje komadi čokolade, vratite u mikrotalasnu na još 20 sekundi i promešajte.
3. U drugoj posudi sjedinite šećer i puter pa sve to umutite mikserom. Mešavina je gotova kada ne sadrži grudvice.
4. Dodajte dva jajeta u puter i šećer i mutite mikserom oko minut dok smesa ne postane kompaktna. Dodajte brašno, pa opet mutite da sve lepo pomešate.
5. Dodajte oko 1/3 otopljene čokolade u smesu u posudu za mešanje, a zatim pomoću gumene lopatice promešajte. Potom dodajte i ostatak čokoladne smeše, i mešajte sve dok ne dobijete jedinstvenu smesu.
6. Podelite testo ravnomerno u dve šolje, koje ste ranije podmazali, potom pecite kolače u zagrejanoj rerni oko 11 minuta ili dok vrhovi ne porumene a strane se odvoje od šolje.
7. Gotove kolače ostavite da odstoje još pet minuta. Zatim, svaki kolač iizvadite naopačke na tanjir.
8. Odmah poslužite. Ako želite, možete ih ukrasiti šećerom u prahu, šlagom, ili voćem.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom