Sastojci za prirodni omekšivač su jednostavni – soda bikarbona, i to ona bez aluminijuma, voda, eterično ulje i sirće.
Potrebno je:
100 g sode bikarbone
1 1/2 do 2 dl tople vode
800 ml alkoholnog ili jabukovog sirćeta
eterična ulja (po želji) oko 20-ak kapi
Pogledajte i Soda bikarbona - koristan saveznik u nezi tela
Uzmite veću plastičnu posudu od oko 3 do 5 l (zbog penušave reakcije sastojaka). U njoj pomešajte vodu, sirće i soda bikarbonu. Budite spremni na hemijsku rekaciju ovih sastojaka. Penušaće se na sve strane.
Kad se tečnost “smiri”, sipajte je u staklenu flašu u kojoj ćete čuvati omekšivač.
Dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja po želji, zatvorite bocu i dobro protresite.
Dodatni savet:
Pre svake upotrebe prirodni omekšivač protresite. Koristite svega četiri kašike ovog prparata po jednom pranju veša.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Izvor: dnevno
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu