Novak Đoković napravio je pravu malu revoluciju kada je prešao na ishranu bez glutena i u roku od godinu dana prokrčio put do teniskog trona, pre svega zahvaljujući novom prehrambenom režimu koji mu je pomogao da iz sebe izvuče maksimum.
Serviraj za pobedu
"U 2011. godini osvojio sam 10 titula, tri gren slem turnira i 43 uzastopnih mečeva. Jedina stvar koju sam promenio bila je ishrana", kaže Đoković.
Pogledajte i Znakovi koji ukazuju na to da vam smeta gluten
On tvrdi da se oseća jače, lakše i više pazi na terenu. Razlog za to je dijeta koja se sastoji od povrća, belog mesa, ribe, voća, semena, mahunarki i zdravih ulja, piše američki Men's Health. Nutricionisti su i dalje podeljeni oko dijete bez glutena, ali Đokovićev plan ishrane dokazuje da postoji više od jednog načina napajanja za šampionsko igranje.
Čak i ako niste spremni da se potpuno odreknete hleba, pokušajte da ga ne jedete pre meča i osećaćete se manje naduveno i energičnije. Plus, ako imate gastrointestinalne probleme kada igrate ili vežbate, to će podmiriti stomak i pomoći vam da date svoj maksimum.
Sastojci:
-2 čena iseckanog belog luka
-1 manja bundeva
-1 tikvica
-1/2 špargle
-350g pirinčane testenine
-8 sušenih paradajza
-Šaka rendanog veganskog sira
Pogledajte i Da li ste preosetljivi na gluten?
Priprema:
Beli luk u ulju pržite 5 min.
Zatim, dodajte iseckanu bundevu, tikvicu i 1/2 špargle i dinstajte dok smesa ne omekša. U posebnoj posudi skuvajte pirinčanu testeninu prema uputstvu.
Ovaj obrok je bez glutena, ali pruža značajne zalihe energije.
Iscedite, pomešajte s povrćem, a potom i s paradajzom, dodajte sir i začinite.
Servirajte - kao Đoković!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Men’s Health
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus