Ukoliko želite da vam od sada jela s piletinom, ćuretinom ili svinjetinom budu ukusnija nego ikad, a meso mekše od maslaca iskoristite stari recept koji se koristi u celom svetu, a garantuje izvrsne rezultate.
Reč je o umakanju mesa u slanoj vodi s dodatkom određenih začina i namirnica.
Pogledajte i 10 recepata za marinade za krmenadle (VIDEO)
Na ovaj način meso upija dodatnu vlagu pa se neće isušiti tokom pripreme, a začini će mu dati snažniju aromu.
Recept za marinadu
Sastojci:
-1 šolja vode,
- 3 kašike krupne morske soli
- 1 kašika šećera
- 1 listić lovora
- Nekoliko zrna krupne soli
Priprema:
U manjoj šerpi zagrejte sve sastojke. Ostavite da voda proključa pa sklonite sa ringle. Dodajte još 3 šolje hladne vode.
Sveže meso stavite u posudu i prelijte marinadom. Ostavite da odstoji u frižideru par sati, ili preko noći.
Pogledajte i Kako da pečeno meso uvek bude mekano i sočno
Savet:
U marinadu možete dodati još začina po želji (malo rendane kore limuna, pomorandže ili limete, komorač, čili papričice i sveži kumin, ruzmarin, korijander ili cimet.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus