Ukoliko volite da eksperimentišete u kuhinji, onda nećete odoleti a da ne napravite smeđi šećer kod kuće, posebno kada shvatite da su vam potrebna samo dva sastojka.
Postupak izrade
Prvi put probajte da pravite s malom količinom. Pripremite čašu belog šećera i kašiku melase.
Stavite u činiju i počnite da mešate. Možda će vam se činiti da negde grešite jer je melasa lepljiva, ali samo treba da budete uporni u miksanju dok ne dobijete šećer jednolične smese i boje. I to je zapravo to - smeđi šećer je gotov.
Melasa je inače gusta i slatka tečnost dobijena iz trske. Sadrži oko 50 odsto šećera, ali i hranjive materije poput esencijalnih aminokiselina, gvožđa, kalcijuma, kalijuma, fosfora i magnezijuma. Osim što se koristi za izradu smeđeg šećera, može biti zamena za njega, a produžiće svežinu hleba, peciva i kolača od testa s kvascem i mešanih testa.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Izvor: 24sata
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu